Klikgebit

Rotterdam
Den Haag

Wanneer een kunstgebit niet comfortabel in uw mond zit of als u moeite heeft om te praten of te kauwen met een kunstgebit, dan is een klikgebit de ideale oplossing. Door het gebit op twee of meer implantaten te bevestigen zal een klikgebit aanvoelen als uw eigen tanden en kiezen. Een vertrouwd en comfortabel gevoel.

  • Volledige en gedeeltelijke gebitsprotheses
  • Vervaardiging en reparatie van kunst- en klikgebitten onder een dak
  • De kosten worden veelal vergoed vanuit de basisverzekering

In onze tandprothetische praktijk in Den Haag vervaardigen en repareren wij iedere dag kunst- en klikgebitten. Daarnaast zijn we ook als verwijspraktijk in Den Haag een bekend adres voor gebitsprotheses.

Maak een afspraak met de tandarts om de mogelijkheden door te spreken. We zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en bereikbaar via e-mailadres praktijk@detandprotheek.nl of via telefoonnummer 070 359 9995. Via onderstaande button vraagt u direct een consult aan.

De voordelen van het klikgebit

Net als bij een kunstgebit is het voordeel van een klikgebit dat u er weer zonder zorgen mee kunt praten, eten en lachen, maar ten opzichte van het kunstgebit heeft een klikgebit nog een aantal voordelen:

  • Eenvoudig te reinigen
  • Voor iedereen geschikt
  • Voorkomt slinken van het kaakbot

Tandprotheticus en tandartspraktijk onder een dak

Bij De Tand Protheek hebben we een tandtechnisch laboratorium en diverse reguliere behandelkamers, waardoor we alle behandelingen op het gebied van tandtechniek en tandheelkunde aanbieden. De klikgebitten in onze praktijk worden gemaakt door tandprotheticus Van de Hoef. Hij voert eveneens de reparaties aan kunst- en klikgebitten uit en werkt samen met onze tandarts–implantoloog bij het behandelproces van een klikgebit.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een kunstgebit welke is bevestigd op twee of vier implantaten in de onderkaak. Een klikgebit zit stevig vast en is simpel uit de mond te nemen. Deze constructie zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt eten en lachen. Bovendien is het klikgebit voor iedereen geschikt.

De behandeling: hoe wordt een klikgebit geplaatst?

Wanneer u op consult bent geweest bij de tandarts en uw zorgverzekeraar de aanvraag voor een klikgebit heeft goedgekeurd, maken we een vervolgafspraak. Vervolgens worden de implantaten in het kaakbot geplaatst. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, zodat de behandeling gevoelloos is. Wanneer de implantaten zijn geplaatst mag u naar huis en maakt u een vervolgafspraak voor een controle van de geplaatste implantaten. Het helingsproces duurt ongeveer zes weken, dus na deze periode vervaardigt de tandprotheticus het klikgebit. U krijgt de benodigde instructies mee, zodat u het klikgebit zelf ook kunt in- en uitklikken.

Kosten en vergoeding

De kosten van een klikgebit worden in veel gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. U dient wel een eigen bijdrage te betalen voor de behandeling. De eigen bijdrage wordt in sommige gevallen vanuit een aanvullende verzekering vergoed, daarom adviseren we u om voorafgaand aan de behandeling de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen.

Wanneer wordt een klikgebit vergoed?

Om aanspraak te maken op een volledige vergoeding vanuit de basisverzekering voor een klikgebit dient u aan een van onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • U dient volledig tandloos te zijn, d.w.z. geen eigen tanden of kiezen meer in uw boven- of onderkaak.
  • U kunt geen kunstgebit krijgen, omdat de vorm van uw kaak dit niet toelaat.
  • U draagt al lange tijd een kunstgebit, waardoor uw kaak dusdanig geslonken is dat een kunstgebit geen oplossing meer biedt.

Wij leggen uw situatie aan uw zorgverzekeraar voor, maar deze beslist uiteindelijk of u een volledige vergoeding krijgt.

Consult aanvragen voor een klikgebit in Den Haag

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over een klikgebit tijdens een persoonlijk consult? Kom langs in onze praktijk aan de Dedemsvaartweg in Den Haag of neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar praktijk@detandprotheek.nl of te bellen naar 070 – 359 9995.

 

Bel nu:
Rotterdam
Den Haag