Facings

Behandelingen

Facings voor een natuurlijk en verzorgd gebit

Met facings op uw tanden herstelt u snel en effectief onvolmaaktheden in uw gebit. Facings voelen heel natuurlijk aan en zijn een duurzame oplossing voor bijvoorbeeld scheve, afgebroken en/of verkleurde tanden.

Een facing, ook wel veneers genoemd, is een dun schildje van composiet of porselein dat geplaatst wordt op de voorkant van de tanden. Een facing van composiet wordt direct aangebracht. Voor het zetten van porseleinen facings zijn vaak meerdere afspraken nodig, omdat de facings eerst gemaakt moeten worden door een tandtechnisch laboratorium.

De Tandprotheek informeert u graag over de mogelijkheden voor het zetten van facings.

Het plaatsen van facings

Facings worden veelal geplaatst op de voortanden om de vorm en/of kleur van het gebit te verbeteren. Het zijn vaak de bovenste voortanden die worden voorzien van facings, omdat die het meest zichtbaar zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om facings te plaatsen op de ondertanden als het gaat om scheve tanden en/of verkleuringen.
Bij het plaatsen van composiet facings op de tanden, wordt het gebit eerst wat ruw gemaakt voor een betere hechting. Vervolgens plaatst de tandarts de composiet facing en brengt hij of zij deze in de juiste vorm. Daarna wordt de facing uitgehard met een speciale lamp.

Voor porseleinen facings of veneers wordt eerst bepaald welke kleur en vorm nodig is. Dan worden de porseleinen facings geproduceerd in een tandtechnisch laboratorium. Tijdens een volgende afspraak wordt eerst een dun laagje van het tandglazuur weggeslepen, waarna de facings worden vastgeplakt.

Facings zijn kleurvast en duurzaam

Met het plaatsen van facings bent je zeker van een kleurvast resultaat. De tandarts besteedt veel aandacht aan het bepalen van de juiste kleur en vorm van de facings, die het best bij het gebit passen. Met facings weet je van tevoren wat de kleur van de tanden gaat worden. Daarnaast verandert de kleur ook niet meer. Dit in tegenstelling tot het bleken van tanden, waarbij het eindresultaat niet altijd goed te voorspellen is en er later nog veranderingen kunnen optreden.

Waar u zich van bewust moet zijn bij het kiezen van facings, is het feit dat er een laagje van het tandglazuur verwijderd moet worden. Dit is wel heel minimaal. Dit ervaren sommigen als de nadelen van facings. Met facings ben je echter wel zeker van een fraai resultaat met een lange levensduur.

De Tandprotheek helpt u altijd een weloverwogen keuze te maken die het best is voor u en uw gebit.

De kosten van facings

Facings kunnen mogelijk vergoed worden door een aanvullende tandartsverzekering. Controleer hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Over het algemeen kost een composiet facing tussen de € 100 en € 150 per tand. Een porseleinen facing is iets duurder, de prijs daarvan ligt tussen de € 300 en € 400 per tand.*

*Deze prijzen zijn een indicatie en kunnen per patiënt verschillen.

Facings laten plaatsen?

Vul het inschrijfformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een eerste afspraak in te plannen.