Implantologie

Behandelingen

Met implantologie wordt het gebit hersteld door een implantaat. Dit is een soort kunstwortel waarop een kroon of brug geplaatst kan worden. Een tandheelkundig implantaat bestaat uit een implantaat (plug) en een opzetkroon. Deze kunstmatige tanden worden gebruikt om de kauwfunctie van uw tanden te herstellen of om het gebit te verfraaien. Een implantaat met een kroon of brug komt het dichtst in de buurt van uw eigen tanden, u kunt dus onbezorgd eten, drinken en vooral weer vol overgave lachen.

Een Implantaat zetten

Benieuwd wat implantologie voor uw gebit kan betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier of kom langs op onze locatie in Rotterdam of Den haag.

Implantaten behandeling

Omdat implantaten op uw natuurlijke tanden lijken moet elke behandeling op maat samengesteld worden. De Tandprotheek zorgt er dan ook voor dat er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld wordt. Hierdoor kan de implantaat perfect passend gemaakt worden voor uw gebit.

Over het algemeen doorloopt de tandarts bij een frameprothese echter vaak dezelfde stappen:

  1. Intakegesprek

Elke behandeling begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijkt de tandarts of tandprotheticus uw situatie en stelt een plan op maat op. In dit plan houden we rekening met de voorgeschiedenis van uw gebit.

  1. Plaatsing

Na het beschrijven van het behandelplan wordt er een afspraak ingepland voor de plaatsing van het implantaat. Het implantaat wordt bij deze behandeling in de kaak geplaatst, dit gebeurt onder plaatselijke verdoving.

  1. Vastgroeien

In deze fase begint de osseoïntegratie, dat wil zeggen dat het implantaat vastgroeit in de kaak. Dit proces duurt ongeveer 3 maanden voor de onderkaak en 4 tot 6 maanden voor de bovenkaak. Tijdens de osseoïntegratie periode draagt u een tijdelijke prothese zodat het implantaat niet zichtbaar is.

  1. Opbouw plaatsen

Wanneer de volgroeiing compleet is wordt er een volgende behandeling ingepland. Tijdens deze behandeling wordt de opbouw geplaatst, dit kan in de vorm van een kroon, brug of prothese, zoals een kunstgebit.

Kosten van een implantaat

De behandeling wordt buiten de eigen bijdrage van € 300.- volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is alleen bij van toepassing bij een volledige prothese. De kosten van een implantaat met kroon is ongeveer € 1800.- Indien u hiervoor een aanvullende verzekering heeft afgesloten is eventueel vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk. Deze vergoeding vindt plaats na goedkeuring van de zorgverzekeraar.

Afspraak maken

De tandarts of tandprotheticus kan u voorzien van een persoonlijk advies over implantaten. U kunt hiervoor een afspraak inplannen bij onze locatie in Rotterdam of Den Haag. U kunt ook eerst meer informatie lezen over implantaten op de implantaten pagina.