Klikgebit

Behandelingen

Alles wat u moet weten over het plaatsen van een klikgebit

Wanneer een kunstgebit niet comfortabel in uw mond zit of als u moeite heeft om te praten of te kauwen met een kunstgebit, dan is een klikgebit de ideale oplossing. Door het gebit op twee of meer implantaten te bevestigen zal een klikgebit aanvoelen als uw eigen tanden en kiezen. Een vertrouwd en comfortabel gevoel.

In onze tandprothetische praktijk vervaardigen en repareren wij iedere dag kunst- en klikgebitten. Daarnaast zijn we ook als verwijspraktijk een bekend adres voor gebitsprotheses.

Maak een afspraak met de tandarts om de mogelijkheden door te spreken. U kunt bij ons terecht van maandag tot en met vrijdag op onze locatie in Den Haag of Rotterdam. Wilt u een afspraak maken in het weekend? Dan kunt u terecht bij onze locatie in Den Haag. Contact opnemen kan onder andere via het contactformulier, of via 010-4654450.

De voordelen van het klikgebit

Net als bij een kunstgebit is het voordeel van een klikgebit dat u er weer zonder zorgen mee kunt praten, eten en lachen, maar ten opzichte van het kunstgebit heeft een klikgebit nog een aantal voordelen:

  • Eenvoudig te reinigen
  • Voor iedereen geschikt
  • Voorkomt slinken van het kaakbot

Tandprotheticus en tandartspraktijk onder een dak

Bij De Tand Protheek hebben we een tandtechnisch laboratorium en diverse reguliere behandelkamers, waardoor we alle behandelingen op het gebied van tandtechniek en tandheelkunde aanbieden. De klikgebitten in onze praktijk worden gemaakt door tandprotheticus Van de Hoef. Hij voert eveneens de reparaties aan kunst- en klikgebitten uit en werkt samen met onze tandarts–implantoloog bij het behandelproces van een klikgebit.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een kunstgebit welke is bevestigd op twee of vier implantaten in de onderkaak. Een klikgebit zit stevig vast en is simpel uit de mond te nemen. Deze constructie zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt eten en lachen. Bovendien is het klikgebit voor iedereen geschikt.

De behandeling: hoe wordt een klikgebit geplaatst?

Wanneer u op consult bent geweest bij de tandarts en uw zorgverzekeraar de aanvraag voor een klikgebit heeft goedgekeurd, maken we een vervolgafspraak. Vervolgens worden de implantaten in het kaakbot geplaatst. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, zodat de behandeling gevoelloos is. Wanneer de implantaten zijn geplaatst mag u naar huis en maakt u een vervolgafspraak voor een controle van de geplaatste implantaten. Het helingsproces duurt ongeveer zes weken, dus na deze periode vervaardigt de tandprotheticus het klikgebit. U krijgt de benodigde instructies mee, zodat u het klikgebit zelf ook kunt in- en uitklikken.

Wat kost een klikgebit?

De kosten van een klikgebit worden in veel gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. U dient wel een eigen bijdrage te betalen voor de behandeling. De eigen bijdrage wordt in sommige gevallen vanuit een aanvullende verzekering vergoed, daarom adviseren we u om voorafgaand aan de behandeling de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen.

Wanneer wordt een klikgebit vergoed?

Om aanspraak te maken op een volledige vergoeding vanuit de basisverzekering voor een klikgebit dient u aan een van onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • U dient volledig tandloos te zijn, d.w.z. geen eigen tanden of kiezen meer in uw boven- of onderkaak.
  • U kunt geen kunstgebit krijgen, omdat de vorm van uw kaak dit niet toelaat.
  • U draagt al lange tijd een kunstgebit, waardoor uw kaak dusdanig geslonken is dat een kunstgebit geen oplossing meer biedt.

Wij leggen uw situatie aan uw zorgverzekeraar voor, maar deze beslist uiteindelijk of u een volledige vergoeding krijgt.

Consult aanvragen voor een klikgebit

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over een klikgebit tijdens een persoonlijk consult? Kom langs in onze praktijk in Rotterdam of Den Haag. Of neem contact met ons op via het contactformulier.