Kunstgebit

Behandelingen

Laat een kunst- of klikgebit maken binnen onze tandprothetische praktijk, waarmee we de oorspronkelijke vorm en functie van uw gebit herstellen. Onze tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en maken van kunstgebitten. We vervaardigen alle gebitsprotheses in onze praktijk, waardoor u in vier tot vijf behandelingen al een kunstgebit heeft. De kosten van een volledig kunstgebit worden voor ongeveer 75% vanuit de basisverzekering vergoed. De resterende 25% kan eventueel vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

Wilt u graag weten of een kunst- of klikgebit een goede oplossing voor u is, neem dan contact met ons op voor persoonlijk consult. Tijdens deze vrijblijvende afspraak met onze tandarts leggen we graag uit welke voordelen een gebitsprothese voor uw gebit heeft. We zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 070 359 9995.

Hoe wordt een kunstgebit gemaakt? Bekijk hieronder een filmpje (Engels).

Kosten van een kunstgebit

De kosten van een volledig kunstgebit (boven- en onder prothese) bedragen ongeveer € 1.200,-. Hiervan wordt 75% vergoed uit de basisverzekering. De resterende 25% van kosten worden eventueel door een aanvullende verzekering vergoed. In veel gevallen kunnen wij de kosten direct bij uw zorgverzekeraar declareren.

Polisvoorwaarden verschillen per verzekering, daarom adviseren we u om vooraf uw voorwaarden te raadplegen. Neem contact met ons op bij vragen of voor meer informatie.

Vergoeding

Kunstgebitten worden periodiek vanuit de basisverzekering vergoed. Gemiddeld genomen heeft men om de vijf jaar recht op een vergoeding voor een nieuw kunstgebit, maar dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Voordelen van een kunstgebit

  • Herstel van de oorspronkelijke vorm van het gebit
  • Verbetering van de volledige gebitsfunctionaliteit
  • Ongestoord lachen en praten

Onze tandprotheticus

Gebitsprotheses worden vervaardigd door tandprotheticus Van de Hoef, die een gespecialiseerde opleiding heeft gehad in het aanmeten en maken van kunstgebitten. Tandarts–implantoloog Mousavi werkt samen met de tandprotheticus bij het maken van gebitsprotheses in onze praktijk, zoals implantaten. Doordat we ook een tandtechnisch laboratorium in de praktijk hebben, hoeven we u niet door te verwijzen. Prettig voor u en voor ons.